Bangkok baby!

Halloj kompisar,
Vi skriver dag 22 på vår resa och vi är sedan i lördags i allas vårt älskade Bangkok! Taxin kom 07:55 och hämtade oss för vidare färd ca 2-3 timmar norrut. Nu visade det sig att åka på lördagen och inte på söndagen var ett genidrag av reseledaren. Ingen trafik och resan till huvudstaden gick på 1h 25 min! Denna gång valde vi att bo utanför det magiska kortets svär och boka ett hotell i området Pratunam. Valet föll på Amari Watergate. Reseledaren hade innan mailat och berättat att Fam S hade en bokning. Han nämnde även om det magiska kortet hos deras konkurrenter/kollegor och om alla förmåner de hade. Pang sa det så hade familjen plötsligt fått ytterligare ett magiskt kort :) Så även här fick vi åka upp på 32:a våningen till deras lounge för incheckning. Där berättade de även att familjen blivit uppknuffade till högsta våningen 34 och då även ett bättre rum! Trots att hotellet inte kanske är lika bra som några av våra sista hotell här i Bangkok, så är hotellet ändå perfekt. Vi har en bra lounge som bjuder på kanon mat och dryck, jättebra frukost med allt och lite till (här använder vi den stora bufféfrukosten framför loungefrukost), fått champagne och tårta till rummet och ett kalasläge mittemot Platinum och Pantip Plaza och ca 50 meter från gångarna i Pratunam. 5 min med tuk tuk så når vi Siam och National Stadium och 5-10 min åt andra hållet Sukhumvit. Det enda lite negativa är väl att det stora poolområdet som från kl 10 ligger i skuggan...Inte bra för solgudinnan. Men problem är till för att lösas och även här levererar reseledaren en bra lösning!

Detta betyder att vi tillbringar ca 2-3 timmar vid poolen innan våra fötter, extrakilon och shoppingtarmar skriker om att få börja jobba. Vi kör shopping fram till 17. Då återvänder vi till hotellet för avlastning samt smiter upp till loungen för vin/cocktails och plockmat. Därefter drar vi ut igen för mer shopping och lite streetfood. Vid 22 är vi döda...Sedan är det repeat nästa och nästa och nästa dag...MEN imorgon, näst sista dagen skall vi köra lite kultur och museumnesök! Det ni...lovar en massa skratt och kul bilder som ni får ta del av om ngn dag.

Kan väl även tillägga 3 saker. 1: Hela familjen undantaget reseledaren var hos frisören. 800 Baht för hela familjen. Billigt!  2: Hittade vårat hål i väggen där vi käkat så grymt gott. 7 rätter, en stor öl, 5 läsk 320 Baht! Galet billigt!!! 3: När man åker tuk tuk så varnar dom med en bild på en svartklädd man i svart hjälm på en svart moppe som rycker handväskan från passagerare i tuk tuken. Det är alltså en klassisk varningsskylt som alla tuk tukar har. Men just denna vi åkte med saknade denna varningsskylt. Plötsligt kör en svart moppe upp bredvid oss. Killen är svartklädd och bär en svart hjälm. Han ser exakt ut som på varningsskyltarna. Biffen fattar läget och skriker se upp, där är tuk tuk rånaren. Så klart var inte detta rånaren men det kändes bra att ha en  alert bodyguard med oss😂

Det var nog allt för ikväll men skickar med lite extra bilder dessutom. PoK 














Kommentarer