Sommarresa 2017

Så var det äntligen dags igen för vår traditionella sommarresa och med det en nystart av bloggen. Som ni ser har bloggen fått ett välbehövligt ansiktslyft som vi hoppas gör det lite lättare att följa i mobila enheter. Men nog om det, ni är säkert sjukt sugna på att veta vart det bär av denna gång. Vi kan väl avslöja att det är en favorit i repris men med nya platser. Så kära läsare, detta är rutten.


Efter att ha flugit med Qatar Airways och Emirates de senaste resorna så föll valet denna gång på Thai Airways. Trots ett 20-tal resor till Thailand är detta ett flygbolag vi väldigt sällan valt. Men denna gång kände vi att det skulle bli sjukt skönt att resa direkt hem från vårt kära Bankis.

Så vi inleder men direktflyg till Bangkok där tanken är att äta lite frukost och sedan hoppa på nästa Thaikärra som tar oss till Denpasar och Bali för 4:e året i rad! Ni kanske tycker vi har dålig fantasi men till vårat försvar är Bali stort och många närliggande öar som vi tänkt utforska lite närmare. 

Detta år skall vi faktiskt inleda med ett par nätter mitt inne i stan för att bara landa och göra lite kul saker med barnen. Valet där föll på Mercure.


Därefter åker vi lite längre norrut på ön till Ubud där vi skall cykla genom risfälten, kika på apor i Monkey Forest samt uppleva det berömda kulturutbudet. Här skall vi bo mitt i djungeln på The Udaya Resorts & Spa.


Efter ett par dagar i djungeln styr vi så kosan ner till flygplatsen igen och flyger västerut till ön Lombok. Här har vi varit tidigare men då på norra delen av ön. Nu skall vi bo längst ner på södra delen av ön. Här ska vi vara varva ner, snorkla och besöka fantastiska stränder. Bor gör vi på Novotel Lombok Resort & Villas.



Härifrån åker vi norrut på ön och blir upphämtade med speedboat som ska ta oss vidare till ön Gili Trawangan. Det stora målet på denna ön är att få simma med havsköldpaddor och njuta av grymt beachliv. Vi bor på Vila Ombak.



Vi tar sedan en speedboat tillbaka till Lombok för att flyga tillbaka till Bali och en vecka på vårat favorithotell Sofitel Bali Nusa Dua Beach Resort. Här blir fokus på lyx och strandliv.


Efter 25 nätter i Indonesien drar vi så tillbaka till Thailand och Bangkok. Innan Bankis tänkte vi hinna med 4 nätter på Amari Ocean i Pattaya då det ligger nära Bangkoks flygplats men också för att få lite efterlängtad Thaifeeling. Pattaya tänker ni? Ja, det tänkte vi! Vi har varit här förut och håller man sig utanför själva stan så är det faktiskt ett idealiskt familjeresmål med massor av nöjesparker som vi tänkt utforska närmare. Dessutom har vår bankman i Sverige (som är halvthai) kommit med en massa spännande uppslag.


Hela denna långresa avslutas i vårat älskade Bangkok med 5 nätter på vårat favorithotell som är nära till allt och har en fantastisk taklounge. Amari ligger i Ratchathewi vid Pratunam Market.


Efter 34 nätter i hotellsäng flyger vi med Thai direktflyg tillbaka hem till Sverige. Vi gissar på att detta kommer bli den absolut bästa resan vi gjort. Hoppas ni väljer att följa oss!

Vi hörs och ses snart igen.

Kommentarer