Nyårsdagen

Hej alla, hoppas ni mår bra. Snart dax för er att trycka den obligatoriska pizzan och colan antar jag. För oss Bangkokbor behövdes inte denna ordination då vi faktiskt hade en på drickafronten lugn nyårsafton.

Vi började dagen vid poolen men gav relativt snabbt upp för shopping. Det är ju en av de viktigaste ingredienserna och syftet med stoppet här. Däremot har man under dessa dagar lärt sig att älska stan. Den är bara så cool och Bangkokborna otroligt bra dom med.

Kvällen igår innebar en bra middag och senare hotellhäng. Detta beslut pga av trängsel på gatorna och trötta barn men framförallt då vi från vårt rum högst upp i hotellet har första parkett.

För att höja glamourfaktor något gick vi på det finaste varuhuset till deras mataffär. Oh my gosh vilken saluhall. Allt fanns. Köpte champagne, ostar, salami och en massa snacks. Barnen däckade redan 22 men vi väckte dom lagom till "nedsläpp". Och vilken show Bangkok bjöd på. Fyverkerierna från Siam square (där stora festen hölls) ligger 400 meter bort och med vår topvåning så var vi på samma höjd som Fyverkerierna. Coolt.

Idag nyårsdagen har vi slappat 4 timmar vid poolen innan vi avverkade 7 timmar shopping. Vi kan ju redan säga nu att vi kommer ha övervikt. Då vi också haft typ en a4 med önskemål från många av er så måste vi nog säga att det blir svårt att få med detta. Vi har valt att prioritera oss själva och närmaste familjen. Hoppas ni har förståelse för detta.

Imorgon ringer klockan 06:30 för frukost innan avfärd till paradiset och Koh Samet. Vi längtar tillbaka till strandliv efter 4-5 hetsiga men grymma dagar här. I ärlighetens namn är vi rätt slitna efter allt promenerande och shopping. Blir en perfekt avrundning på vår fantastiska resa.

Vi reser med taxi 2 timmar till Rayong där en speedboat hämtar oss för 20 mins färd till Samet. Vi fick höra av några svenska barns (som Vendela och Elliott lekte med) föräldrar att vi valt öns finaste hotell. Det låter lovande.

En liten parentes om dessa mycket trevliga föräldrar var att Phille låg och pratade en del med pappan. De pratade mycket om litteratur, musik och kultur i allmänhet och Phille prisade även högt Jo Nesbø och hans böcker. Även hur cool snubbe han var med förflutet som rockmusiker etc. Både jag och Heidi kände också att vi kände igen paret och googlade lite på barnens namn och var de bodde. Ridå ner. Phille hade diskuterat kioskvältare med en Augustprisvinnare. Carl-Johan Valgren. Snubben har förutom denna lyckade författarkarriären även såklart hunnit med att vara framgångsrik musiker, skådis etc. Han måste ju trott jag var en idiot haha. Hur som helst, jäkligt trevlig kille. En till parentes, frugan som vi också kände igen... Skådis som syns som en av Mickans snobbiga väninnor i Solsidan.

Vi lovar mer bilder kommande dagar. Nu sova....

Natti natti

Kommentarer