Bangkok dag 2

God fortsättning och gott nytt år på er! På nyårsdagen väntade den för barnen stora dagen även kallad tjej och killdagen. Den är precis som den låter, dvs att efter frukost och ett par timmar i solen så delar familjen upp oss i tjejer respektive killar. Tjejerna skulle gå runt i de olika shoppingdistrikten, äta sen lunch och fika med plånboken fylld av baht. Killarna å sin sida skulle äta lunch, gå på akvarium, åka tuk-tuk, gå till spelhall och småshoppa lite. Sedan skulle paren mötas upp i hotellets lounge lagom till evening cocktails.

Tjejerna, eller främst den lilla damen, gjorde en massa fina kap. Den äldre fick nöja sig med lite krimskrams. Killarna å sin sida fick omorganisera trupperna helt då det var tre timmars väntetid på akvariet. Det blev lunch och sedan tuk-tuk till MBK där vi spelade lite spel och gick på ett fantastiskt museum där vi tog en massa galna bilder på biffen i en massa olika situationer. Sjukt roligt. Lite shopping hanns också med, men plötsligt hade 6 timmar gått och dags att stråla samman för god mat och dryck.

Idag fredag latade vi oss vid poolen ända till tresnåret innan truppen drog vidare till Siamkvarteren för lite mer shopping och sen lunch. Åt sashimi och sushi som var ett fräscht avbrott från Thaimaten. Efter en skön dusch så tog vi skytrain till Taksim Bridge för en kort båttur till Asiatique. Detta är ett gammalt hamnområde som gjorts om till ett gigantiskt kulturellt, shopping och nöjesområde med karuseller, restauranger och barer. Här handlade vi lite till, åt en haldassig middag och sedan lite skojigheter för barnen. Summa summarum var det trots maten en lyckad utflykt även denna.

Imorgon sticker vi tidigt på morgonen med skytrain till Mo Chit där Bangkoks största marknadsplats Chattuchak håller till. Lär bli varmt men otroligt spännade. Detta återkommer vi med imorgon. Nedanför har ni två dagar sammanfattade i bilder.

Må väl kära ni! Kram





















Kommentarer