Bangkok dag 5

God kväll alla fina! Nu har även denna resa börjat lida mot sitt slut. Imorgon har vi en sista soldag och sista chansen till något shoppingfynd. Vid 20:00 svensk tid på tisdagskvällen påbörjas resan hem. Innan vi återblickar på denna fantastiska måndag så kommer först ett betyg på resan, resmålet och hotellen.

-Air France får en 3+ eller svag 4. Vi är bortskämda med Emirates och Qatar helt enkelt.
-Koh Lipe är en 5, men väder ställde till det och därför blir betyget en 4. Hotellet är en klar 4.
-Pattaya var på förhand en 1:a eller 2:a. Men tack vare bra hotell som får betyg 4 trots sina 5 stjärnor, fem dagars sol, läget utanför Pattis så får denna vistelse en 4:a. Klart överraskande.
-Bangkok är ju Bangkok. En solklar 5:a. Hotellet låg klockrent och var fräscht, men bortskämda som vi är får detta hotell en stark 3:a.

Summa summarum, resan blev inte som vi hade tänkt på förhand, men efter lite ombokning nådde den ändå sitt syfte. Vi har umgåtts, solat, badat, ätit bra, druckit gott, vilat och skrattat en massa. Vi är mycket nöjda och ger resan totalt en fyra!

Idag då? Jo efter frukost tog vi en bulle ca 45 minuter utanför Bangkok till Siam Park City som är ett Liseberg och Skara sommarland i ett. Vi hade delat upp dagen så att vi på förmiddagen körde vattenparken och efter lunch åkte berg och dalbanor. Roligaste var nog att den ena vattenrutschkanan var Asiens högsta och snabbaste. Efter denna satt den äldre herrens nötter i jämnhöjd med hans adamsäpple och efter en gratis tarmsköljning letar han fortfarande efter hans badshorts som försvann upp där bak någonstans. Galet tryck i landningen alltså :) Frugan visade sig på klassiskt ryskt manér ha en string både bak och fram efter sin tur!

När det gäller karuseller så var det väl en som var ok, trots att man hänvisade till Sydostasiens största eller värsta i stort sätt på varje attraktion. Detta var nog en ruggigt bra nöjespark för en tio år sedan, men har man som vi många dagar i Bangkok och vill ha skoj med familjen, så var det värt besöket. Barnen älskade det och vill redan tillbaka. Det var liksom huvudsaken.

Efter en lång dag drog vi en middag i ett hål i väggen. Spartanskt men galet bra, tom det bästa på många resor och SUPERBILLIGT! Fem olika thairätter, ett par portioner ris, två öl och 5 drickor 330 baht!!! 75 kronor... Helt sjukt! Det var vad jag betalade för en ceasarsallad på hotellet häromdagen.

Hoppas återkomma med ett sista inlägg från sista dagen imorgon.

Love you all!














Kommentarer

  1. Åhhh låter som en galet bra dag trots tarmsköljning & string :-))

    Kraaaaam Vickan

    SvaraRadera

Skicka en kommentar