Bangkok sag 3 och 4

Lördagen inleddes med att vi direkt efter frukost tog taxi till Asiens största utomhusmarknad - Chattuchak. Detta är ett helt enormt område som säkert skulle ta minst en dag att gå igenom. Vi tillbringade ca 4 timmar här och ändå hann vi i princip bara med de delar med kläder. Flera gånger kom vi tillbaka till ställen som vi tidigare varit på. Lätt att gå vilse då det finns gångar överallt som korsar varandra, går i cirklar etc. Men skoj var det. Hit skall vi tillbaka, var så säkra! Varma, hungriga och duktigt trötta hamnade vi i en taxi från tidigt 80-tal. Det var en Toy ta C m y. Den var så gammal att bokstäverna hade ramlat av. Taxichauffören, ja han var inte yngre han heller. Skulle tippa på 80 bast, colabottnade brillor och inte en tand i käften. Dessutom hade han nog under åren glömt bort att det ibland kan vara läge att växla. Här gick det ibland i 70 knyck med en motor som lät som att den skulle explodera när som helst. Men fram kom vi och på knackig engelska lärde vi oss också att han jobbat 40 år på hotell. Vi fick väl en fem sex olika drinkrecept på vägen. Det är så kul med såna här möten.

Sedan väntade ett par timmars sol och bad där vi alla fyra helt utpumpade somnade i var sin solstol under en parasoll. Efter en dusch och lite kläder var det dags för ett glas vin uppe på rooftop loungen. Det fanns hur mycket god mat som helst där men just idag var detta förbjuden frukt då det traditionella Hard Rock Bangkok besöket väntade. Då får man inte va mätt. Ett par timmar senare och säkert 45 kg tyngre väntade en välbehövlig promenad genom gatustånden hem till hotellet. Kan avslöja att familjen sov på 5 röda.

Idag söndag har vi fortsatt lite i samma still fast tvärtom. Inledde dagen vid poolen idag och för första gången kändes den ovanligt kalla poolen varm eftersom det var sjukt varmt idag. Vi härdade faktiskt ut till klockan tre på eftermiddagen. Därefter var vi duktigt hungriga eftersom vi glömt bort lunchen. Efter denna sena lunch var avklarad vid 17:32 så var det shopping som stod på programmet. Men först blev vi stoppade, ja alla blev stoppade, då det väntade en kungafamiljstransport. Var riktigt kul att se den respekt folket, poliser och militärer visade. Det var verkligen en kung som hyllades. När avspärrningarna släpptes var det en rask taxi till Sala Daeng och dess nattmarknad väntade. Detta var faktiskt riktigt kul att se och även här fanns allt. Som vanligt gjorde man några kap, men faktiskt är halva nöjet att bara titta på folk, kommersen och känna alla lukter...Bra och dåliga. Vid halvtiosnåret tackade fötterna för sig och en taxi snabbaste vägen till hotellet väntade. Taxi är så sjukt billigt eftersom  alla numera kör på taxameter för att inte lura turister etc. En kvarts ride går loss på ca 50 baht vilket är ca 12 kronor. Då skall man även ha i åtanke att framkörningsavgiften startar på 32 baht. Det ni Taxi Stockholm.

Kvällen avslutades faktiskt i hotellbaren med en iskall öl och läsk. Där planerade vi måndagens äventyr. Vi skall på Sydostasien största vattenland om allt vill sig väl. Tills dess mina vänner, Sawadee Kap!

PS. Kolla in snubbens GIGANTISKA smartphone en bit ner bland bilderna DS.
























Kommentarer

  1. Hahaha killen har bara stoooora samtal!!
    Kram Syrran

    SvaraRadera

Skicka en kommentar