Singapore - The Lion City och Indonesien

Hej svejs,
Så har vi äntligen acklimatiserat oss i form av tidsskillnad, värme, fukt och svullna fötter! Mer om det lite senare, vi tar det från början. Efter veckor av väntande var det ÄNTLIGEN vår tur att resa iväg. Innan vi blev upphämtade av door-to-gate så han vi lämna över hemmet i trygga händer till världens bästa skotte, Andy, som under vår resa ska måla om vårt hus invändigt. Kändes ruggigt konstigt att börja packa ihop huset igen just när vi flyttat in, men det är smällar man får ta när vi nu kommer få superfint hemma!

När väl detta var avklarat så blev vi så upplockad av door-to-gate som körde oss till Arlanda. Väl framme hade incheckningen hos Qatar redan börjat, men effektiv personal gjorde så att vi efter kvart redan var incheckade och klara. Mycket folk i rörelse på Arlanda och därför var FastTrack på Arlanda sjuuuuuuukt skönt att ha. Trots att mrs S, även kallad smugglarn, blev stoppad och swipad efler möjlig narkotika så satt vi ganska snart i American Express Lounge by Pontus med god dricka och väldigt bra mat. Barnen beställde in varsin Tryffeltortelini medans herr P och fru S gick loss på varsin asiatisk sallad med sotad lax. Allt var fantastisk gott och vilken service! Klart det bästa sätt man kan starta en resa på från Arlanda.




Efter detta gick tjejerna och shoppade lite medans vi killar gick till Qatars Airways lounge för lite mer godricka och småplock. Vips var damerna på plats och efter ytterligare en timma var det så dags att boarda Qatars kärra till Doha. Sex timmar senare och en snabb toapaus så flög vi vidare till Singapore. Flyget gick som en dans och speciellt lilleman sov igenom hela sista flyget på dryga åtta timmar. Changis flygplats måste ha världens bästa/effektivaste personal för 25 min efter landning satt vi i vår bil på väg in mot vårt hotell Fairmont Singapore.

Vi hann knappt ur bilen innan hotel manager på mötte oss och önskade oss välkomna till Fairmont och berättade att vi fått en corner svit med två balkonger och utsikt mot Marina Bay. Efter lite pappersarbete kom vi så in på rummet som var fantastiskt och härlig utsikt mot Singapore skyline och Marina Bay Sands.

Vi kände oss extra välkomna då en flaska Moet, två glas och lite choklad/jordgubbar väntade på våra torra strupar. Efter snabb uppackning väntade ett efterlängtat bad i poolen innan vi skulle kolla in loungen på våning 23. Loungen var stor och hade ett riktigt bra utbud med egentligen allt man önskade. Dock var den inte så mysig som många andra lounger är, så efter ett glas Moet och lite ost beslöt vi oss för att istället utforska Bugis Street och den intill liggande matmarknaden.


Lilla fröken S hittade ett par riktigt fina outfits medans vi andra snällt tittade på och betalade. Vissa har det bra 🙃 Ganska snart gjorde sig den långa resan sig påmind och vi stormade tillbaka till hotellet och innan vi hann säga godnatt så sov alla 4!

Lördagen tillbringade vi hela dan med att utforska de ställen vi missat tidigare när vi varit här. Vi besökte Marina Bay, The Lion of Singapore, Scott's Road och Orchard Road. Den enorma hettan/fukten gjorde så att våra kroppar sa STOP IT efter 15000 steg. Vi behövde verkligen svalka av oss i poolen på hotellet. Då kom fru och fröken S på att en god idé vore att besöka hotellets Spa för att fixa naglar. En timma senare gled två stycken Pretty Women in i rummet med glänsande naglar såväl uppe som nere 💅





Rätt så trötta efter en hel dags aktiviteter så beställde vi Room service som vi intog i sängläge framför bronsmatchen i fotbollsvärlden. Passade oss utmärkt då vi hade en relativt tidigt flygning morgonen efter till vårt kära Bali. Väl ute på flygplatsen och med ca 3 kgs svindyr övervikt så satt vi äntligen på planet mot Bali. Vi ankom hotellet Kuta Beach Heritage vid tresnåret och lämnade i princip bara alla saker på rummet eftersom vi ändå inte skulle packa upp då vi skulle resa vidare nästan morgon till ön Gili Air. Även här hade det magiska kortet gjort sitt och vi fick hotellets största svit. Kändes lite onödigt med tanke på att vi bara skulle sova här då vi hade bagarväckning satt till 05:30 idag måndag. Först han vi dock med en god gärning, vi lämnade 20 klämmisar barnmat till familjen Elming.



Så nu skriver vi alltså måndag kväll och undertecknad ligger i en hängmatta på vår balkong på övervåningen av vår fantastiska bungalow här på Gili Air. Jo det är sant, vi har nu rest färdigt på ett par dagar och vår öluff har precis börjat. 5 dagar Gili Air och sedan vidare mot Nusa Lembongan och Nusa Penida. Den utmärkta båtfirman EkaJaya hämtade oss klockan 06:30 på hotellet och körde knappa två timmar nordöst till den lilla hamnstaden Padang Bai. Här kändes det som att vi hamnat i ett riktigt kaos där folk tog våra väskor och de var borta bland 100-tals båtresenärer som trängdes i den lilla terminalen. Men precis som i Thailand så löser sig allt och mitt i kaoset så finns det någon typ av ordning. Så strax efter klockan 09:30 stävade båten ut mot öppet hav och Giliöarna.


Efter knappa två timmars vacker överfart steg vi så iland på en magiskt vacker ö. Där utbröt kaoset igen då vi inte visste vart vi skulle och hur vi skulle ta oss dit. Det finns ju inga bilar eller moppar här utan det är fötterna, cykel eller åsna och vagn som gäller. Efter lite trevande hamnade vi på en åsna på väg till resorten Gili Sunrise. Ja och här är vi nu. Jag i en hängmatta och övriga chillar i fatboys här på balkongen. Vår signature svit är så härlig. Stort sovrum och vardagsrum nere med ett gigantiskt utomhusbadrum. En trappa upp ligger terrassen. Här kommer vi stormtrivas. 











Mer än så här blir det inte denna gång. Blev enormt långt ändå, men nu har ni iaf kommit ikapp vår sommarresa.

Vi hörs snart igen. 

Puss och kram ❤️


Kommentarer

  1. Men asså ååååh så ljuvligt ni har det!! Ser magiskt härligt ut! Puss å kram Linds��

    SvaraRadera

Skicka en kommentar