Dag 4

Hello blogglovers! Antar att ni nu sitter med ett glas 4567, en kryddig, pepprig och en touch av tomtefars skägg, dvs. en klassisk B-L-O-S-S-A samtidigt som grisen ligger torr och seg i ugnen med alldeles för lite senap, sillen är inlagd och laxen gravad. Vi skriver alltså dan före dopparedan. En på många sätt traditionsfull kväll med många förväntningar i antågande, inte minst för oss män, dan före DOPPAREDAGEN! Äntligen är väntan över!

Här på Lipe är inte detta ett undantag. Vi väntar spänt på vad morgondagen har i sitt sköte. Vi vet att den inleds med julklappsutdelning men vad händer sen? Det vi vet är att det lågtryck som parkerat över hela södra Thailand kommer ligga kvar ytterligare en vecka. Det har fått familjen S att reagera. 1 dag sol räcker inte. På juldagen flyr vi södra Thailand med sikte på Rayong kusten där bättre väder utlovas.

Regniga dagar tillbringas med kreativa sandbyggen, bokläsning och bad. På kvällarna tar man till flaskan för att hitta tröst. Om man då som vi är på Koh Lipe så har man tur. Här finns nämligen en av världens absolut skarpaste bartenders. Han är en thailändsk kopia av Bob Marley och han blandar den godaste mojiton i världen, The green Mojoto! Den ser ut som en spenatsoppa men smakar himmelskt. Dagen efter vet man att man lever.

Kul kuriosa är att utanför vår bungalow stod en av Elliotts klasskompisar idag. Vad är oddsen på det? De hade så sjukt kul så det är en lycklig men trött Biff som ikväll går till sängs.

Blogglovers, imorgon återkommer vi på självaste dopparedagen! Jag sticker ut hakan och säger att den bli magisk! Tills dess, njut av första skinkmackan och ta ett glas julmust till.

Vi hörs imorgon - God Jul 







Kommentarer

  1. Ta en drink för oss med'!!!

    Kram från Vickevire & Jonte :-P

    SvaraRadera

Skicka en kommentar