Solen finns trots allt

Godmorgon Sverige och god fortsättning! Hoppas ni har en fröjdefull jul. När vi lämnade er sist så hade vi just avslutat vår julafton och förberedde oss för resan mot solen. 6 dagar utan sol gjorde så vi gav upp paradiset på Koh Lipe. Den stora frågan var vart? Efter att studerat 5 stora vädersidor konstaterade vi att solen fann runt Bangkokkusten. Sagt och gjort flygbiljetter bokades om och vips var vi på väg mot Bangkok. Men sen då? Tanken var att vi skulle åka till favoritön Koh Samet men det visade sig vara fullbokat. Jaha tillbaka på ruta ett.

Men så kom vi på vårat magiska kort som tidigare löst det mesta boendet. Vi öppnade appen och slog in den aktuella perioden. Appen föreslog då ett femstjärnigt hotell två timmar från Bangkok. Problemet var att platsen heter Pattaya, Pattis bland många svenskar. Pattis är en plats med ett högst tveksamt rykte och detta kändes ju sådär. Efter lite googlande visade det sig att hotellet ligger en kvart från Pattis och det hade fått fina vitsord från TripAdvisor, speciellt från barnfamiljer. Så efter en stunds övervägande så beslöt vi oss att chansa. Solen skulle trots allt vara där. Pang...bokat och klart...Pattaya eller Pattis it is!

Väl på Bangkok flygplats möttes vi av galna köer av julfirande thailändare men plötsligt stod en liten kort sak och frågade om vi kunde tänka oss betala femhundra Baht extra för att slippa köerna. Kör på och fem minuter senare satt vi i en bulle på väg mot Pattis! 

Halvvägs stannade plötsligt den märkliga herren taxin på en rastplats och mannen försvann. Va e nu detta undrade vi alla. Vi satt i en taxi men motor igång på en rastplats in the middle of nowhere. Plötsligt syntes mannen till långt borta pratades i mobil och vilt viftande med  armarna. Va f-n är på gång tänkte jag. Samtidigt som mannen återvände glider en superfin suv upp. Det visade sig att den korta mannen inte ville köra till Pattis då han bodde i Bangkok så en kompis fick rycka in sista biten. Den nya chaffisen i sin fina suv bjöd på karaokesång den sista timmen.

Plötsligt såg vi skylten Pullman Hotel G Pattaya dyka upp och en spännande dags tur var till ända. Efter en snabb incheckning där vi fått uppgradering till en pool svit och presenter till familjen, tack vare det där kortet, skyndade vi oss till loungen för lite gratis mat och vin hehe

Nu så här två dagar in på vår vistelse i Pattaya kan vi konstatera följande:
1: solen finns här
2: det forsätter att regna på Koh Lipe 
3: Pullman hotellet är mycket bra
4: Omgivningen lever inte upp till sitt dåliga rykte, tvärtom, faktiskt riktigt bra
5: Allt är VÄLDIGT billigt här jämfört men andra platser 
6: Dessa rader har jag inte skrivit sedan Karon, men RUSKI är här...satan i gatan va med ryssar. Det betyder å andra sidan att det kommer finnas uppslag till bloggen kommande dagar!

Skickar med några bilder nu så gör vi en större bilduppdatering senare.

PoK från Pattis! Älskar att skriva ordet...PATTIS!







Kommentarer

  1. Åh va skönt att ni har hittat solen! Det har vi med :-) -10 grader, sol o lite snö som knarrar under fossingarna. Kraaaam / Vickan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Burr... Då har vi det bättre. 35 och sol :) nu verkar även kommentarer funka igen!!! Så fin bild på Tim och mamma. Kram

      Radera

Skicka en kommentar