Paradiset

Halloj,

Som vi berättade igår har vi idag varit på utflykt. Klockan ringde kl. 06:00 och ryggsäcken var packad med snorklar och cyklop. Vi hade berättat att vi ville till en ö som hette Gili Nanggu eftersom vi läst om denna ö på diverse internetforum. Det fina skulle vara att väldigt få människor hittade hit eftersom de flesta istället åker till Giliöarna nordväst om Lombok. När vi pratade med hotellet om detta blev de i eld och lågor eftersom inte så många vet om denna pärla. De föreslog då att vi skulle besöka två öar till i området. 

Upplägget blev därför att vi hämtades 07:30 av vår chaufför Rian. Han körde oss knappa två timmar söderut till en liten hamn där vi plockade ut snorkelmat och bordade den lilla trimamaranen som var vår för dagen. Snorkelmat utgjorde tomma PET-flaskor som man fyllt med bröd, satt på kapsylen, borrat ett hål i kapsylen och fyllt med vatten. Detta bildade en deg som man tryckte ut genom hålet när man snorklade och hundratals fiskar åt runt omkring oss när vi snorklade. Helt fantastiskt smart sak.

Efter 15 min kom vi till Gili Nanggu. En liten ö med ett enkelt pensionat och underbar vit korallsand. Här tillbringade vi ca 2 timmar med sol, bad och snorkling. Därefter hoppade vi ombord igen och åkte ca 15 minuter till en grannö som jag tror hette Gili Sudak. Här åt vi lunch på öns restaurang där bord och stolar var placerat precis i vattenbrynet. Här bjöds vi på en bra och sjukt billig lunch som kostade hela 120 kr för 8 drickor, 1 förrätt och 4 huvudrätter. 

Härifrån gick vi sedan mot utflyktens absoluta pärla. 5 min med båt kom vi till en egen ö. Ön tog ca 1 min att gå runt och här tillbringade vi ytterligare ca 2 timmar, för oss själva med att sola, bada och snorkla på nytt. Här var det helt fantastiskt havsliv med vackra koraller, animoner, stora fiskar, små fiskar, spetsiga fiskar, tjocka......gröna....gula....blå...ja ni förstår nog. Säkert ett 20-tal olika matglada sorter som åt ngr centimeter från våra cyklop i hundratals. Riktigt häftigt!

Lite tröttna och otroligt nöjda återvände vi till hamnen och åkte 2 timmar "hem" till Sheraton igen. Här sitter vi nu grymt trötta och skall strax gå och äta middag. Sedan tror jag vi somnar ovaggade. Imorgon tisdag har vi vår sista dag på Lombok eftersom vi på onsdag morgon åker till vårat favorithotell alla kategorier, Sofitel Nusa Dua Bali!

Vi hörs snart igen. Kramar från oss












Kommentarer