Sofitel Nusa Dua

Hej svejs!

Så var vi äntligen tillbaka, tillbaka till platsen som egentligen främst fick oss att åka tillbaka till Bali. Sofitel Bali Nusa Dua!

Vi började onsdagen kl 6 på morgonen på Sheraton Sengiggi. Då kom en bil och hämtade oss för transport vidare till Lomboks flygplats. En timma senare var vi på flygplatsen och under vägen hade vi bevittnat en dramatisk soluppgång med en vulkan om 3700 meter i horisonten. Det var så sjukt vackert. Incheckning gick på 5 min och sedan satt vi i Sheratons egna Lounge på flygplatsen. Plötsligt ropar Elliott, pappa en råtta på tvn. Jag och Heidi tänkte inte mer på detta utan fortsatte dricka kaffe och prata om den fortsatta resan. Elliott fortsatte att tjata om den där råttan på tv och plötsligt skriker även Heidi "det är en jäkla råtta på tvn". Jag tittar upp på tv och ser att det är nyheter på denna och funderar på om de rapporterar om ngn råttinvassion eller liknande. Precis då ser jag den oxå. En stor jäkla råtta befinner sig på tvn på väggen och den blir lika rädd son jag för plötsligt glider den ner längs väggen. Stora råttajakten inleds av personalen samtidigt som vi lägligt nog får kliva på planet.

Planet visade sig vara ett sånt där Alvedonrör med propeller men det var nytt och jäkligt bekvämt. Flygresan varade i 30 min och eftersom det var propellerplan flög det inte lika högt vilket var som att åka ett pariserhjul eftersom vi såg allt tydligt och nära. Skärgården är vacker ovanifrån.

Vi landade på tid och på uppsamlingsplatsen stod Ngurah vår chaufför sedan första Baliveckan. Han körde oss till Sofitel på under en kvart och väl framme stod välkomstkommitén. 5 personer stormade fram "Welcome back Mr. Philip, it's an true honor to welcome you back to Sofitel. Snacka om imponerande kundservice! Chefen över lobby kom och skakade tass och meddelade att eftersom vi är platinum så skulle vi checka in i Club Millésime, dvs hotellets galna lounge. Här stod nästa kommitté i beredskap och säkert 10 personer välkomnade oss tillbaka till hotellet. Nu kom chefen till loungen och skakade tass och berättade hur stor ära det var att ha oss tillbaka. Han berättade även att det rum vi hade sist redan var iordningställt med frukt, vin och annat smått och gott. Haha än en gång...vilken service. De hade inte bara koll på namn etc. de hade även koll på vilket rum vi hade blivit uppgraderade till sist och att vi älskade det eftersom det rummet låg i ett insynsskyddat hörn och hade en större pool än de andra sviterna. Väl på plats så var det samma rum och superfint iordningställt. IMPONERANDE!

Snabbt uppackning och sedan rätt ner till beachen för vinlunch och utforskning av det nya Nikki Beach Club som inte var öppet sist vi var här. Wow vilket vuxenställe! Fina pooler, cabanas, barer och sköna DJs...utan barn så hade man kunnat gå loss riktigt ordentligt haha 

Klockan 17:30 är lila med Lounge Time. Det betyder gratis drinkar, bubbel, vin och mat. Detta hade vi sett fram emot och plötsligt hör vi ett Hi there...där sitter en italiensk / kanadensisk familj som bor i Hongkong som vi hängde med i loungen förra året. Även de var tillbaka för att de älskade detta ställe. Vi började genast gå igenom vad som hänt sedan sist. Så trevligt!

Nästa måste som vi såg fram emot att återuppleva var frukosten. Den är helt SJUK! Allt finns och man går som sagt in i små butiker och shoppar det man vill. Juicebutik för att plocka ihop vilka frukter och grönsaker man vill ha i juicen. Bageriet med bröd och sötsaker. Wokrummet. Äggrummet. Grönsaktsrummet. Fruktrummet. Fisk och skaldjursrummet. Sushirummet osv...Det man inte hittar eller saknar beställer man och vips så har man det på bordet.

Dagarna spenderas vi någon av de stora poolerna eftersom det är enklast så då barnens aktiviteter sker häromkring. När vi vill bada i havet så är det ändå max ett par minuter dit och då kan vi eller så att farsan kan passa på att speja in festen på Nikki Beach haha..

Igår eftermiddag skedde nästa surprise. Det ringer på telefonen i rummet och i luren presenterar sig assistent manager of Sofitel Nusa Dua och frågar om vi vill komma på ett cocktailparty för deras valuable guests. Hotellledningen vill visa sin uppskattning mot dessa och samtidigt låta oss ge feedback på hur vi upplever hotellet sa hon. Det tackade vi ja till och en timme senare står vi, en simpel familj från Segeltorp, och florerar oss med de vackra och rika. Haha det där magiska kortet gör underverk.

Kvällen fortsatte sedan med ett stop förbi clubben för lite mat och avslutades med dans och bad vid vår egna pool. En superbra dag med andra ord.

Idag fredag ligger vi i en cabana vid poolen och planerar en dagsutflykt för att se de bitar av Bali som vi ännu inte sett. Detta gör vi troligen på måndag!

Hoppas ni har det lika bra som oss. Ryktet säger ju att govädret äntligen kommit till Stockholm.

Vi hörs snart igen. Puss och kram






















Kommentarer