Bangkok

Tjenare,

Till tonerna av Chess - One night in Bangkok nynandes i min skalle rullade vi så in i Bangkok klockan 20:00 igår torsdag.

Torsdagen började kalas med sista frukosten på resorten innan vi skulle tillbringa våra sista timmar på stranden. Då skulle vi hinna med sol, bad, manikyr, pedikyr, lunch och avfärd. Jag förstår att det låter stressigt, men det var det inte. Plötsligt var klockan 14:30 och öns tuktuk körde oss den knappa kvarten från Resort till kajen där resortens färja väntande. Trettio minuter senare satt vi i resortens Terminal och väntade på vår minivan som skulle ta oss de knappa 3 timmarna till Novotel @ Siam Square. Vi väntade och väntade. Drog en glass. Väntade lite till men efter en stund tog vi ett iniativ och bad resorten att ringa vår limousinefirma. De bad att få återkomma. Efter en timma fick vi svaret, Limousinefirman hade inte skickat någon bil pga problem. Suck, deras största problem var nog en irriterad svensk familj som plötsligt betalat för något som inte fanns. Då steg kvinnan fram och sa, don't worry we fix it Mr. We will arrange a new car in 15 min and charge your company. No cost for you mister.

5 min senare glider en otroligt lyxig minivan in med 4 st skinnfåtöljer plus benpall. Helskotta va bekvämt detta skulle bli. Resan tog knappa 4 timmar pga galen trafik men med utvilade barn var vi laddade till tusen. Efter en lite  specialincheckning i Premier Lounge tog vi hissen högst upp till vår tvårumssvit. Här lämnade vi bara bagaget och gick direkt 5 min bort till Hard Rock Cafe och åt en ljuvligt ohälsosam middag. Vi rullade tillbaka till hotellet, trötta, mätta men väldigt glada. 10 minuter senare sov fyra numera lite rundare människor sött.

Beep Beep Beep hördes klockan 06:30 i de vuxnas rum. Beach 2014 skulle inledas på gymmet. Sagt och gjort, en timma senare väcktes barnen av två svettiga och i skallen redan betydligt smalare människor de två små söta underverken. Hungriga, konstigt nog efter gårdagens tokätande, intog vi frukostmatsalen. Utbudet var enormt med i princip allt man kunde och inte önskade sig. Vi var så redo för den första av fem dagarna i storstan.

Efter fyra timmars poolande gav brudarna upp och killarna avvaktade en stund till. Det var ju idag det skulle vara tjejdag respektive killing.

Killarna tog inledde med en rejäl tur i tuktuk runt Bangkok till Elliotts enorma glädje. Vi fortsatte sedan till MBK för lunch, spelhall, skoshopping och slutligen ett frisörbesök för lilleman. Jämför gärna resultaten nedan...Så snygg han blev.

Tjererna hade egentligen bara tre stycken fokus, tuktuk, massor av promenad bland stånd/affärer och därmed s-h-o-p-p-i-n-g. Så här med facit i hand blev det enormt lyckat för bägge gängen. Det summerades upp i Premier Lounge på hotellet där happy hour dukats fram och där vi stämt möte klockan 17. Till lite ostar och vin/läsk visades kapen upp och alla var glada. Killarna hade på hela dagen gjort av med 800 Baht (ca 160 kr) och tjejerna ca 9000 Baht (ca 1800 kr). En annan jämförelse, killarna en plastpåse, tjejerna 20 st :-) Hur som helst var och är alla supernöjda med sin kill/tjejdag.

Imorgon blir det en dag tillsammans, mer om det imorgon.

Godnatt och kramar

Kommentarer

  1. Fina fsmiljen!!!

    Pöss
    Vickan

    SvaraRadera
  2. Låter hur härligt som helst!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Grym dag igår, ont i benen och fötter idag. Men värt det såklart.
    Puss

    SvaraRadera
  4. Men ååå, jag vill också.. Njut ordentligt av de sista dagarna, här har det kommit snö till sigges stora glädje, hans matte tycker nja..
    Pussåkram lina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar