Bali dag 8-9 (Shit, no parasite!!!)

Hej svejs,
Så var det dags för en kort uppdatering av läget från Bali! Vi har det efter omständigheter SKITbra! Pga fru S(hit) och hennes mage så beslöt vi oss för att skippa ö-livet som var inplanerat eftersom prio ett är att få magen under kontroll och slippa flytta runt onödigt mycket. Med kort varsel hittade vi ett nytt boende ca 10 min ifrån vårat nästa boende. Vi hamnade på Marriott Nusa Dua. Hotellet ligger perfekt nära Bali Collection som är ett shoppingområde liknande amerikanska outlets och nära en säkerhetsgate som leder till mysigt litet bycentrum med restauranger och affärer. Lyckligtvis verkar det som att doktor Bajs analys av H:s mage stämmer och att det inte är en parasit. Status är att hon ännu inte är rumsren, men att det definitivt går åt rätt håll. Antalet tarmtömningar är nu nere på betydligt mer normala nivåer vilket är kul för oss alla då det känns som att vi fått ett tillskott i gruppen nu när fru S(pillning) äntligen kan vara med oss på heltid.

Att komma in på hotellet är som att anlända till en flygplats. Säkerhetstänket är enormt med bombhund som genomsöker bilen, en baggage xray för väskor och påsar, samt en säkerhetsbåge för koll att vi inte bär något vapen på oss. Känns lite överdrivet men antar att det i grunden är bra. Känns bara enormt konstigt. Lite kul var det dock när herr P gick igenom och det började tjuta. Han hade bara flip-flop, T-shirt och badshorts på sig och definitivt inget vapen (undantaget innehållet i badbrallan då haha), men han skämtade så klart med säkerhetspersonalen och sa att det kunde vara hans body Piercing! Killen garvade nervöst och tjejen satte händerna för ögonen och vred nekande på huvudet. Herr P fick passera och troligen är herr P nu hotellpersonalens fikaämne? Annars mår vi jäkligt bra. Visst saknar vi våra vänner som nu är i Thailand men med fru H på bättringsvägen så kan vi äntligen fokusera på familjemys igen. 

Ni som följt oss tidigare vet att vi brukar skriva lite om turister från andra länder som vi stöter på under våra resor. Det skall vi göra även denna resa för igår inträffade en av de märkligaste incidenterna ever. Vi hade via TripAdvisor upptäckt att vi bodde nära en av Nusa Duas bättre restauranger. Trots att den ligger på det lite dyrare Nusa Dua så var detta en mycket billig restaurang. Detta gör följande incident än mer speciell. Vi har nämligen stött på den tyska familjen Sündberg! Familjen bestod av vater Owe, mutter Anette und tochter Marielle. Precis när vi satt oss ned vid bordet kom familjen Sündbergs förrätter in. Två stycken buljongsoppor i två skålar. Pappa Owe frågade då efter en extra skål och började så fördela de två sopporna i tre skålar. So far so good (so we it, ist es gut), men när familjen sedan fick in EN varmrätt och bad om två extra tomma assietter började vi ana oråd. 

Vater Owe började fördela varmrätten på de tre tallrikarna och upptäckte att det blev VÄLDIGT små portioner per person. Ett högt "scheisse" hördes varpå Owe ropade till sig servitrisen för att klaga på att det var en VÄLDIGT liten portion. Den stackars flickan skrattade generat och sa att det endast var en portion. Då frågar mutter Anette om de kunde få en stor oanvänd tallrik till. Visst sa servitrisen och när denna kom gick frun direkt till den kostnadsfria salladsbuffén och tillredde en härlig salladstallrik som hon fördelade på de tre assietterna. Plötzlich hade familjen tre bra mattallrikar. Men då upptäcker Vater Owe att det är soppa kvar. Han dividerar lite med dottern och häller sedan över mutter und vaters soppa i dotterns skål och vips hade dottern en full portion soppa. Således tog Vater Owe dotterns assiet och fördela på mutter und vaters assiet vilket nu gjorde så att familjen hade 3 huvudrätter. Summerat hade de alltså fått 3 st förrätter och 3 huvudrätter genom att beställa 2 buljongsoppor och en Nasi Goreng. Absolut fantastisch! Till detta delade familjen på en halvliter vatten! Även om undertecknad kan vara rätt ekonomisk så är detta något jag aldrig upplevt och hoppas aldrig mer få uppleva. Vet fortfarande inte om det var på riktigt eller om vi var med i Versteckte kamera?

Det var nog allt för denna gång eftersom det inte hänt så mycket mer. Men bifogar lite bilder på omgivningarna och en bild på ett härligt prank från en shoppingrunda med Elmings😂

Kraaaaam 











Kommentarer