Annandag Jul

Hej igen,
Innan ni läser vidare vill jag bara berätta att vi har haft en helt fantastisk dag i Thailand. Men den började dramatiskt.

Strax efter frukosten kom så minivanen och hämtade upp oss. Vi skulle till Chalong Pier där vi sedan skulle ut på en tvåöars öluff. Vi hade blivit "pålurade" av servitören på frukosten denna lilla trip då det var hans pappa som hade en speedboat och körde denna tur. Vi fick en special discount och allt var tvunget att ordnas i största hemlighet. Prick klockan 17 igår skulle jag smyga ut bakom hotellet och ge honom 6000 baht (typ 1200 sek) allt för att han inte skulle få sparken. Det var ju hans pappa vi skulle gynna. Inga kvitton ingenting fick vi. Men men, det var ju hans pappa så det funkade säkert så.

Nu var det så att allt stämde men det var nog inte hans pappa som drev firman. I Chalong väntade kaoset. Båtfirman hade kanske ett 100-tal båtar som skulle åka lite överallt i skärgården. Efter en stund kommer en skön reggaethailändare och förklarade att han var vår guide. Efter vi fått flytvästar och han samlat ihop en liga på 30 turister fick vi så embarkera båten. Det var ett monster med 3x200 hk. Lyckliga satte vi oss tillrätta längst bak i båten. Det var både vår lycka men också vår våtaste mardröm.

Väl ute på Andamanska havet gick det nämligen hård sjö. Säkert 3 meters vågor. Från början slog det lite lugnt där bak medans de där framme hade en galen berg och dalbana. Det skvätte en del vatten på oss där bak, men både vi vuxna och barnen såg detta som något skoj och skrattade hysteriskt åt detta under 10 min. Men när detta blev värre och värre som den värsta syndafloden var det inte så skoj längre. Folk spydde något kopiöst runt oss och vi var dyngsura. Det kom så mycket saltvatten på oss att vi inte kunde hålla ögonen torra och efter en kvart gav barnen upp. Det sved för mycket. Vi stora gjorde vad vi kunde för att skydda dom mot vattnet men det gick inte. Allt var blött. Väskorna var som hinkar med vatten.

Nåväl efter en timma tog helvetet Slut och paradiset öppnade sig. Koh Racha eller Raia Island som den också heter välkomnande oss med blå himmel, vindstilla och kritvit potatismjölsand. Här var vi i två timmar och njöt av allt det vackra, fiskar, koraller, sanden, solen och varandra. Sedan bröt helvetet lös igen, men denna gång bara i 30 min. Dyngsura pånytt. Men även denna gång var det värt besväret. Coral Island mötte oss på samma välkomnande sätt. Härligt. Här serverades vi lunch och slappade sedan i fyra timmar innan vi hade en lugn hemfärd. Skönt. Summa summarum, en hemsk resa men en helt galet fin dag i paradiset.

Nu vet vi dessutom vad som väntar oss längre fram på denna resa. Denna typ av stränder är det som väntar oss på Koh Samet där vi avslutar vår långresa i januari. Känns härligt att veta.

Nu slickar vi såren och tittar bilder och funderar på vad vi skall göra ikväll. I ärlighetens namn så är vi rätt slitna, men vi får se vad vi hittar på. Kanske kommer det en uppdatering eller så får ni läsa imorgon. Tills dess, ha det bra.

Kramar från oss.

Kommentarer

  1. Det ser verkligen helt fantastiskt ut och ni är bruna och fina. Saknar er!!

    Puss&kram Linda

    SvaraRadera

Skicka en kommentar