Bangkok flygplats

Hej hallå,

Så har vi lämnat Koh Lipe för denna resa. Efter en frukost, som man vid detta laget tröttnat på, hämtades våra väskor och en  sista barfotapromenad ner över stranden till vår taxi/longtail som skulle ta oss de två hundra meterna till plattformen ute till havs där vi skulle checka in och gå ombord på den speedboat som för oss till fastlandet. Allt verkar rätt omständigt men på något sätt lyckas Thailändarna få ihop det tillslut.

Efter en och en halv timmes skummande på havet ankom vi Pahkbarra pier. En rätt fräsh hamn faktiskt och hyfsat bra ordning. Det finns ett klistermärkesystem som löser allt. Man får ett klistermärke som man har på tröjan och därefter slussas man och sitt bagage rätt.

Nu väntade en knappt två timmars bilresa genom sydthailändska landet till stan HatYai som också har provinsens flygplats. Även denna överraskade positivt med att vara ren, tydlig och effektiv. Efter vi kom fram så var vi incheckade på 5 min och utan våra tunga väskor. Vi hade nu 30 min att slå ihjäl innan boarding på flyget var så vi drog i oss en snabblunch.

En och en halv timma senare eller klocka  halvfyra tog vi mark på Bangkoks gamla/första flygplats Don Muang. Även här gick allt otroligt smidigt och efter bagaget var utplockat hade vi en promenad på 100 m till vårat hotell Amari. Även här lyckades vi bli uppgraderade tack vare vårat lilla kort som hittills hjälpt oss till uppgradering både i Singapore och Kuala Lumpur. När vi så fick wifi på detta, faktiskt rätt fina hotell, hade vi ett mail från hotellet på Koh Samet som berättade att de uppgraderat oss till ett beach front rum. Jäklar va duktiga och tur vi har med hotellen på denna resa.

Efter middag på hotellet så ligger vi nu i sängen och kollar film. Imorgon blir vi upplockade kl 08:00 för en två timmars bilresa till Ban Phe, Rayong. Där har vi en halvtimmas båtresa till vårat paradis.

Vi hörs imorgon med lite mer bilder kanske. Tills dess får ni nöja er med en bild från hotellets baksida. Lite kontrast mot va vi brukar visa upp.

Kramar från oss!

Kommentarer