Juldagen

God eftermiddag allihopa. Hoppas ni haft en förträfflig julafton med en massa fet mat, sockerhaltiga godsaker och inte minst bra källvatten.

Här på Lipe flöt julaftonskvällen på I härligt thaitempo. Efter vår lunch skulle barnen sova lite middag så att de skulle vara pigga på kvällen. När Elliott efter en kvart legat och vridit sig frågade han om varför han inte fått den där t-shirten i fina färger. Vi försökte förklara att den var för stor och i dålig kvalité. Elliott köpte inte alls argumenten utan sa att han visst ville ha den att visa på dagis. Vi fick honom tillslut att glömma detta och tur var väl det eftersom t-shirten hade tryck i stora bokstäver "I love weed"! Undrar hur lång tid det hade tagit innan socialen kontaktat oss angående hans klädval...

Julen firas galet här. Alla är verkligen klädda i tomteluva och på alla restauranger var det precis tokfullt. Det gick inte ens att knö oss in fast dörra är trång. Hur som helst så fick vi tillslut sittplats och åt det klassiska julbordet med spring rolls, vegetable tempura, prawn masaman och chicken phad thai. Till detta en flaska italienskt vitt vin. Men med fötterna i sanden så funkade även detta.

Barnen var så galet trötta så de orkade inte ens gå till banana pancake baren utan ville hem och sova. Precis bredvid vår bungalow finns en liten liten bar som drivs av en urskön Bob Marley kopia. Alla vi pratat med har sagt att man måste testa hans drinkar då dessa skall vara oslagbara. Eftersom stället låg precis bredvid oss frågade vi barnen om vi fick sätta oss där en stund medans de kollade på en film, skulle det vara något kunde de bara ropa eller komma till oss. Det var inga problem. Trots den korta promenaden på 30 sek stötte vi på ett gäng sköna dalmasar på vägen och de sa att vi måste pröva hans mojito. Sagt och gjort vi beställde två och medans vi väntade så rullade mer och mer folk in och alla skulle ha hans mojito. Snacket gick verkligen om dessa vi förklarat. När de väl kom såg det ut som en blandning av hälsodrink och nässelsoppa eftersom han mixade allt. Såg så där ut faktiskt, men vilken drink. Vi kan ärligt konstatera att det är den godaste drink alla kategorier i alla tider som vi druckit - magiskt!

Juldagen flöt på ungefär som julafton, dvs. med bad, snorkling, thaimassage, mangoätande och läsning av bra böcker. I sammanhanget vill jag även passa på att rekommendera Patrik Sjöbergs bok, helt fantastisk! Efter en två timmars siesta var det dags för julafton nummer två. Thailand firar ju likt många andra länder den 25:e. Lika knökfullt ikväll som igår, men denna gång hade vi turen att få ett strandbord på en av Lipes mer populära restauranger Tiger Bar. Maten och stämningen var underbar och barnen var tack vare siestan betydligt piggare och ville kolla efter lite krims krams på Walking Street.

Vi har ingen aning om var Elliott fått sin något liberala inställning till drogrelatererade souvenirer. Efter t-shirten igår ville han prompt köpa ett halsband idag. Problemet var att detta halsband var inte de reggaeinspirerande halssmycket som sådant. Det hade fina färger och snygg design och så, men att en snart 6-åring skulle gå omkring med ett haschblad och en joint i färgglad pärlemor kändes på nått sätt inte rätt :-) Man kan ju iaf inte säga att man har tråkigt i hans sällskap, vi skrattade så vi grät när vi tänkte på "I love weed" trycket och nu haschhalsbandet.

En tredje rolig Elliottincident inträffade sedan när han skulle borsta tänderna när vi kom hem. Plötsligt skrek han, hjälp en krabba! Vi tittade på varandra och undrade lite lätt what, sa han krabba? Vi gick in i badrummet och upptäckte en liten liten spindel. Med vår spindelskräck startade därmed ett för barnen lustigt skådespel. Hur två spindelrädda vuxna skulle få tag i en liten snabb rackare. Efter 5 min febrilt jagande och viftande med varsin hårborste inför två skrattandes och påhejandes barn kan vi bara kort konstatera att krabban numera är i Nagijala.

Tyvärr inga bilder idag heller pga kass uppkoppling. Ha en riktigt god fortsättning!

R. I. P Krabban

Kommentarer

  1. Hahahaha Biffen är ju underbar!!! Låt grabben blrja lyssna på lite Bobban!

    Kramar
    Vickan

    SvaraRadera
  2. Hahahaha Phille, du beskriver saker och ting helt underbart! Kan ju inte låta bli och skratta åt varje inlägg du gör. Men fasiken är du rädd för spindlar? Hahaha
    Skönt att höra att ni mår så bra och njuter av livet.
    Kram till er <3
    /Bella

    SvaraRadera
  3. Vickan ja visst är han skön :-D

    Bella, ja vi njuter livet. Helt underbart bra har vi det faktiskt. Spindlar är min värsta fobi haha Kul att du gillar vad vi skriver. Här på Lipe är det dock sjukt svårt att blogga med tanke på wifi.. Att få upp bilder går knappt

    Kram på er alla

    SvaraRadera

Skicka en kommentar