God Jul

God morgon och god jul på er alla! Även på denna lilla ö är det riktigt dåligt wifi så att ladda upp en massa bilder blir även här svårt. Men vi jobbar på problemet så håll ut.

Igår startade vi dagen klockan halv sex på morgonen med att packa det sista och sedan väcka barnen för en sista malaysisk frukost. Samtliga såg verkligen fram emot att komma till Thailand eftersom det malaysiska köket inte riktigt motsvarat våra förväntningar och för oss är maten en viktig del av semestern.

Kvart i sju kom så den stora taxin som Elliott tjatat sig till och tog oss 40 min norrut på Langkawi till den mysiga marinan Telaga Harbour. Vid ett puttenuttigt blått hus låg båten med 4x500 hk som skulle ta oss till Koh Lipe, Thailand.

09:30 thailändsk tid eller 45 min senare satte vi våra fötter i klarblått vatten och kritvit sand. 15 meter upp på stranden i en "hydda" som fungerade som passkontroll avklarades passformaliteterna. Därefter kom en lastbil och kastade upp väskor och familjen på flaket och körde oss till Sita Beach And Spa Resort. Anläggningen är fantastisk och vår villa ligger 10 meter från en pool och 40 meter till havet. Helt perfekt läge.

Efter en snabb uppackning började det jobbiga strandlivet. Precis utanför oss ligger ett korallrev där Vendela fick premiärfota Nemofiskar med sin nya julklapp, en röd undervattenskamera. Snacka om succé.

Vid lunch fick så vi vuxna vår längtan uppfylld. Iskall Chang och Thaimat, palmer som vajar och denna otroliga utsikt.

Efter ytterligare lite bad och sol blev det mys på balkongen innan vi skulle vandra ner på stranden i jakt på en mysig restaurang och små julklappar att fylla de medhavda julstrumporna. På Langkawi, som är taxfreeområde, köpte vi med oss ett par flaskor av vårat favoritvin. Vita viner från Marlborough, Nya Zeeland, funkade precis lika bra på Lipe kan jag avslöja. Styrkta av detta styrdes kosan mot öns stora nöjesgata "walking street". Här åt vi med Thaimat mätt en ok middag men än bättre vi fann paket till strumporna. Vi var rätt sega efter en lång dag med resa och påfrestande strandliv så de stenhårda sängarna märktes inte.

Julaftonsmorgon vaknade vi tidigt och genast gick barnen ut på strumpjakt. Gulligt nog avbröt dom jakten för att pussa mamma och pappa och önska oss god jul. Så söta de där liven! Glädjen var stor när de upptäckte att just de saker de önskade sig kvällen innan och som framkallade så mycket tårar för att vi inte köpte det, plötsligt låg i strumporna. Mamma och pappa var världens bästa!

Då hotellet till 90% består av svenskar betyder det också att platserna vid strand och pool paxsas enligt gammal tysk skola. Lycka var dock att Phille vaknat tidigare och upptäckt denna hemska företeelse. Men snabbtänkt som han är vaggades han snabbt in i det tyska levenet och slet åt sig fyra handukar, hat sehr schnell gelaufen och gryß gott fick han tag på de fyra sista front row platserna vid stranden. Sehr Gut Herr Philip.

Efter ett par timmars bad har vi nu precis avnjutit en kanonbra pad thai till julaftonslunch, utan både schnapps och öl förvisso, men efter damernas inbokade massage påbörjas julaftonsfirande the Lipe way.

Vi hörs snart, älskar och saknar er alla! God Jul ho ho hooo

Kommentarer

  1. God jul! Vi är inte alls avundsjuka, här är det underbart väder med +5 och regn. Perfekt julaftonsväder!

    Kram Mimmi, Anders och Greta ♡

    SvaraRadera
  2. God jul hela familjen! Låter som ni har en fantastisk julafton redan så forsätt med det! Här blir huset fullt av Johanssons!
    Stora julkramar från Lina, Mattias & Sigge

    SvaraRadera
  3. God jul!
    Många kramar från oss i regnet...
    Anna, Daniel & Elsa

    SvaraRadera
  4. God jul! Pok Linda, Martin, Jenna, Kellie

    SvaraRadera
  5. God jul alla fina :-D tack för att ni skriver till oss

    Kramar

    SvaraRadera

Skicka en kommentar